A szennyvízberuházásról

A koronavírus korlátozásai miatt korábban elmaradt alkalom pótlására 2021. szeptember 8-án megtörtént a szennyvízberuházás ünnepélyes átadása. Ennek keretében elfogadta meghívásunkat Dr. Kutnyánszky Zsolt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára és Tasó László országgyűlési képviselő úr, akik velem együtt köszöntötték a meghívott vendégeket és a kivitelezésben részt vevő közreműködőket.
Összegző oldal:  https://letavertes.hu/HPage.aspx?key=2284



Ünnepeltek a vadászok


2021. szeptember 4-én szombaton egész napos program keretében a régi Piremon Pihenőközpont területén a létavértesi Érmelléki Vadásztársaság, illetve a Hosszúpályi, Monostorpályi Liget Vadásztársaság tagjai közös családi napot tartottak. A Vadászati Világkiállítás keretében lett lehetőségük a közös rendezvény megtartására, egyfajta csapatépítés, ismerkedés és szakmai beszélgetések keretében. A jelenlévőket Létavértesről Girdán Sándor, míg Bodnár András a Liget Vadásztársaság nevében köszöntötte.  Varga Sámuel vadászkürtös az ünnepi beszédet vadászüdvözléssel megnyitotta, majd  HALLALI kürtszóval zárta. Kötetlen program keretében a gyerekeket arcfestés és ugrálóvár szórakoztatta, a nagyobbaknak és a felnőtteknek célbalövésre volt lehetőség légpuskával és íjjal egyaránt. Jó volt látni, hogy a nem túl régen újraszerveződött vadászati közösség hűen őrzi a vadász hagyományokat, és a tevékenységükben a szakmaiság és a jogszabályoknak megfelelés az első. Az külön elismerésre méltó, hogy milyen tisztelettel viseltetnek egymás iránt és láthatóan jól érzik magukat egymás társaságában. Mindehhez megnyugtató adalék, hogy a feleségek mennyire támogatják párjukat, mert csak „így mehet a világ elébb”. Sürögtek-forogtak a férfi szakácsok mellett, hogy a sok finomság elkészülhessen. Köszönet érte. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
Lásd: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/barati-tarsasagok-csaladi-vadasznapja-5616212/?fbclid=IwAR1xv4VsjH6-AWfag_WUShmrdxacSj7rZKq2XlrxyMLWxb7Jj77Z83v55zM


HAJA JÁNOS – EZÜSTÉRMES
A 22. Hungarian Maters Open nyílt judó bajnokságon


Hosszabb kihagyás köbetően rendezték meg a győri Olimpiai Sportparkban a nyílt judo bajnokságot, ahol a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Haja János, a Létavértes SC’97 Sportegyesület versenyzőjeként az M5 kategória 100 kg-os súlycsoportjában ismét ezüstérmet szerzett. Ez nagyszerű teljesítmény, különösen azért, mert alacsonyabb súlycsoportban indulva az utolsó percekig figyelni kellett a fogyasztására, és a verseny közben szerzett kézsérülése is nehezítette a küzdelmet. A tíz ország részvételével megrendezett nemzetközi bajnokságot nagy érdeklődés kísérte. Gratulálunk teljesítményéhez, eredményéhez!
További jó egészséget és sikeres felkészülést, az utánpótlás neveléshez további eredményes munkát kívánunk!
Lásd:  https://letavertes.hu/HPage.aspx?key=2286


Kelemen Sándor
a nemzetközi mezőnyben 5. helyezést ért el.


Kelemen Sándor világbajnoknak, többszörös magyar bajnok a Szekszárdon 2021. augusztus 9-14. között megrendezett  HDH IAA Szervezet 3D Íjász Világbajnokságon elért eredményéhez gratulálunk! További jó egészséget kívánunk!
Lásd: https://www.letavertes.hu/HPage.aspx?key=2288

 

 


Létavértesi termelők kiállítása
Sikeres volt Létavértes bemutatkozása


Városunk 2021. szeptember 17-19. között képviseltette magát Debrecenben a Nagyerdei stadion körút felőli bejárati kapujánál rendezett termelői piacon, a ZAMAT Fesztiválon. Hat faházban kilenc helyi termelő mutatkozott be saját készítésű portékáival. 
Lásd:: https://www.letavertes.hu/HPage.aspx?key=2291
 https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/grandiozusabb-izfakasztobb-jobb-az-idei-zamat-fesztival-5657534/?fbclid=IwAR1xv4VsjH6-AWfag_WUShmrdxacSj7rZKq2XlrxyMLWxb7Jj77Z83v55zM

 

MENYHÁRT KÁROLY POLGÁRMESTER


 

Szerző: turoczi  2021.09.21. 08:07 Szólj hozzá!

Címkék: létavértes polgármesteri tájékoztató 2021. szeptember

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216695930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása