A város honlapja: www.letavertes.hu

menyhart_karoly.jpg

A koronavírus helyzetről

A Magyarországon tapasztalható folyamatok nem igénylik helyi rendelkezés megtételét, ezért tisztelettel kérek mindenkit, hogy a médiákban folyamatosan megjelenő tájékoztatások alapján a központi rendelkezéseknek megfelelően körültekintően intézze a nyári utazásait és a családi üdüléseket.

A közszolgáltatók irodáiban, boltokban és más bevásárló helyeken az előírt távolságtartás és az egészségügyi maszk viselése még mindig kötelező. Annak elmaradása ellenőrzés esetén bírságot vonhat maga után. Amennyiben indokolttá válik helyi rendelkezés meghozatala, úgy a korábbi gyakorlatnak megfelelően mindenkit tájékoztatunk.

Mindezek mellett Létavértes Város Önkormányzata és a Közös Polgármesteri Hivatal nevében a nyár hátralevő részére jó pihenést kívánok mindenkinek!

Szennyvízberuházásról

  1.  július 28 -án a Víztorony utca végén levő új szennyvíztelep ingatlanon a több mint 3,5 milliárd forint összegű szennyvíz beruházás műszaki átadásának megindítására hívta össze az érintetteket a műszaki ellenőrzést végző mérnök szervezet, melyen minden közreműködő, beruházásban résztvevő és a működtetéssel érintett cég képviselői megjelentek. A szakhatóságok az előírásaikat írásban fogják megtenni. A helyszínen a bejárás alkalmával látható rendellenességek összeírásra kerültek.

A Debreceni Vízmű Zrt. képviseletében résztvevők tájékoztattak bennünket a szolgáltatás tapasztalatairól és az üzemszerű működési rendszer tanulságairól. A jelenlévők üzemelést gátló hibát, kifogást és kisebb rendellenességet sem tapasztaltak, azonban az olyan részlet problémák, amelyek jelzés értékkel bekerültek a jegyzőkönyvbe, illetve amiket a szolgáltató az átemelő gépészeti berendezéseinél listázott, mind kijavításra kerülnek.
A műszaki átadás-átvétel lezárását követően a brigádok már nem tartózkodnak a településen, azonban a korábban közölt telefonszámokon továbbra is lehet jelezni a közterületen, lakóingatlanon fennálló hiányosságokat: térburkolat kiegészítése, aszfaltozás, aknafedlap szintbehelyezése és minden mást is. Elérhetőségek: Veszelka Miklós 06302682819, Takács István 06304377545, Hódosi Norbert 06306373536, Márton Sándor 06309835087. És ahogy eddig is, munkaidőben az Önkormányzat telefonszámain is jelezhetik az észlelt hiányosságokat, hibákat. 

Tájékoztatok mindenkit, hogy a mai napig az Önkormányzatnál 168 ingatlan esetében kezdeményeztek bekötést. Kérek mindenkit, hogy lehetőségei szerint még a nyárias idő alatt tegye meg az igénylését. 

Elkészült a parkoló

A Kassai utca 10. szám alatti ingatlanokon elkészült parkoló. Ennek végében a napokban indul a térburkolat és az I. és II. világháborús emléktábla kihelyezéséhez az alap készítése.
A munkákat végző vállalkozás jelezni fogja az esetleges közlekedési akadályokat, azonban kérek mindenkit, hogy a fenti ingatlannál a gyalogosok és a járművek is nagyobb körültekintéssel közlekedjenek!

A térburkolat megvilágításához 2 kandelábert rendeltünk meg.

Geotermális energia hasznosítása

A geotermális energiahasznosítási pályázatunk műszaki átadás-átvételi eljárásának megindításához érkeztünk. A kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel folyamatosan egyeztetünk a vízgépészeti egység hiányosságáról. A vezetékek feltöltése teljessé vált, és a rendszerben szivárgás nem tapasztalható. A víz bevizsgálásának eredményei néhány napon belül rendelkezésre állnak. A termelő kút gépészeti terénél a gáztartalom hasznosításához vannak beépítve szerkezeti részek, azonban annak égéssel történő hasznosítása egy újabb lépcső a programon kívül. A kivitelező az időjárási körülmények miatt csak részleges próbaüzemet tud tartani, azonban a hideg idő beálltáig a teljes beszabályozás elkészül.

Energetikai korszerűsítésről

A Mezei-Vill Kft. szakemberei által megtörtént a város utcáiban a közvilágítási lámpák cseréje. Kiss Ernő kollégámmal az elmúlt két hétben több este, a 21 óra utáni időszakban, minden utcát bejártunk annak érdekében, hogy ellenőrizzük a felszerelt lámpatestek működését. Kiss Ernő a vértesi részen, jómagam a nagylétai részen egy listát állítottunk össze, főképp azokról a kereszteződésekről és utcákról, ahol a megvilágítás erősségét a közlekedés szempontjából nem éreztük megfelelőnek. Az így összegyűjtött hiányosságokat az általunk megfogalmazott javaslatokkal együtt átadtuk a kivitelező részére, akik az általuk történt vizsgálat befejezését követően a végleges megoldás lehetőségéről tájékoztatni fognak. Ennek keretében értesítenek az Árpád téri kandeláberek cseréjéről és a karácsonyi díszvilágítások kialakításáról is.

Ipari park 


A D-Profil Kft. ajánlatának elfogadását követően a beruházás mielőbbi elkezdésének érdekében egyeztetést kezdeményeztünk a TIGÁZ Zrt. és az E.ON hálózat üzemeltetési munkatársaival, annak érdekében, hogy a kivitelezési munkák elvégzésével összefüggésben bármilyen szolgáltatási előírás okoz-e problémát.

A gázszolgáltató képviselői írásban küldtek szerződéseket a kivitelezésre és az üzemeltetésre mely alapján a tervezők a szükséges bányakapitánysági engedély beszerzését megkezdik. Az áramszolgáltató munkatársai a tervek átvizsgálásával nyilatkoztak arról, hogy a kivitelezés annak megfelelően elkészülhet, a képviselő-testület üzemeltetésre vonatkozó bármely döntésének igazodva a szolgáltatás kialakítható.

Az előző tájékoztatásom óta eltelt időben a Magyar Államkincstár a többletforrás igényünket befogadta, az Irányítóhatóság részére felterjesztette. Tájékoztatásuk szerint a döntés az augusztus 20 -a utáni héten várható. Közben kértem a kivitelezőket, hogy ezeknek az időpontoknak a figyelme bevételével kezdjék meg a kivitelezés ütemtervének az összeállítását.

Beiskolázási tankönyvtámogatások

Tájékoztatok mindenkit, hogy a Városházán elkezdődött a 2020. évi tankönyv-támogatási kérelmek és azok mellékleteinek befogadása. A kollégáim ennek megfelelően folyamatosan hozzák a határozatokat, és az első kifizetés napja, 2020. augusztus 27-én lesz.

Menyhárt Károly polgármester

Szerző: turoczi  2020.08.12. 22:23 Szólj hozzá!

Címkék: tájékoztató Létavértes Menyhárt Károly polgármester 2020. augusztus

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916138072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása