Részletek a facebook oldalon. Kattintson a plakátra!



CSERERBINGÓSOK A GUINNESS – REKORD RÉSZESEI
A létavértesi lányok és fiúk is részesei voltak a  Karneváli Hét keretében augusztus 17-én pénteken a Kossuth téren megtartott Guinness -rekord.sikernek. A Bürkös zenekar muzsikájára 326 táncos járta egyszerre a Mikepércsi csárdást, s ezzel túlszárnyalták a kilenc évvel korábbi rekordot.


Demján Judit felvétele - kattintson a képre
Béres András néprajzkutatóra, a Déri Múzeum egykori igazgatójára, a Debreceni Népi Együttes egyik alapítójára, művészeti vezetőjére, a néptánc-koreográfusra (a Debreceni Virágkarnevál egyik megálmodójára) születésének 90. és halálának 25. évfordulójának esztendejében egész éves programsorozattal emlékeznek tisztelői.
A Mikepércsi csárdás koreográfiája 1950-ben készült Béres András néprajzi gyűjtései nyomán. 2009-ben 318 táncos ropta egyszerre a mikepércsi sportpályán a csárdást.
 

TALÁLKOZZUNK SZEPTEMBER 7-ÉN!


Cserebingó táncegyüttes Debrecenben
- Fotó: MAGÁNARCHÍVUM
Erre a 3 gyönyörű Gonda Zoltán festményre is lehet licitálni a műsor végén.
A képek aktuális műtermi értéke a kisebb alkotások esetében 40-40 ezer forint, a nagyobb festmény 60 ezer forint. Kikiáltási áruk valós értéküknek harmadáról indul. ;)
Az aukciót Somogyi László művésztanár vezeti.”

2.jpg

3_2.jpg

1_17.jpg

 

Szerző: turoczi  2018.09.04. 14:31 Szólj hozzá!

Címkék: Létavértes adomány gyűjtés Cserebingó táncegyüttesüttes Létavértes 2018 szeptember 07

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr5014221821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása