Lv honlap reklámja 376.jpg

 

1.JPG

2015. január 23-án nyílt meg a létavértesi Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény új időszaki kiállítása, „Zsidó identitás a képzőművészetben” címmel.
A Vértesi Református Egyházközség fenntartásában működő muzeális intézmény nagy örömmel fogadta a korábban a debreceni Méliusz Központi Könyvtárban is bemutatkozó vándorkiállítást. A tárlat anyaga tizennégy kiváló képzőművész huszonegy, a zsidó vallási, kulturális és épített örökség által ihletett alkotásából állt össze.

2_1.JPG
A megnyitóra szép számmal látogattak el az érdeklődők a Rozsnyai Gyűjteménybe, nem csak Létavértesről, de a megyeszékhelyről és a környező településekről is. A kiállítást Láng Eszter festőművész vetítettképes előadása nyitotta meg, melyben a zsidó identitás megnyilvánulását igyekezett bemutatni az ismert és kevésbé ismert magyar képzőművészek munkásságában.

3.JPG

A tárlaton bemutatkozó alkotók:
Beri Valéria, dr. Biri Éva, Burai István, Durucskó Zsolt, Gonda Zoltán, Kujbus János, Láng Eszter, László Ákos, Potyók Tamás, Rózsa Margit, Tapoti Zsuzsa, Tóth Miklós, Vincze Árpád, Vincze László.

4_1.JPG

Az időszaki kiállítás 2015. február 20-ig tekinthető meg a Rozsnyai Gyűjteményben, Létavértes, Irinyi utca 7.  
Telefon.: 52/376-763 – 113-as mellék

5.JPG

Simándi László intézményvezető

Szerző: turoczi  2015.01.27. 18:22 Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás művelődés 2015. Létavértes Rozsnyai Gyüjtemény Simándi László

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr707115595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása