LÉTAVÉRTES HONLAPJA

58 évvel ezelőtt végeztünk a vértesi általános iskolában. Nagy tisztelettel és szeretettel emlékezünk volt tanítóinkra, tanárainkra, akik nagy gondossággal egyengették utunkat.

Sikeres évek, sok-sok megpróbáltatása kísért bennünket, de még megmaradt máig is a nagy elhatározás: „Segíts másokon, s az Isten is megsegít!"
Hű, tiszta szívvel valljuk Kölcsey Ferenc intelmeit, melyet erkölcsi tanításában a Parainesisben írt le:
„Mi magyarok mindnyájan összetartozunk.Egymást segítve, összefogva lehetünk újra naggyá! „

Ezen gondolatok jegyében, kitűzővel a mellünkön hangos üdvözlések, felkiáltások közepette, baráti ölelések kíséretében gyűltünk össze egykori tantermünkben 2013. június 15-én.
A Vértesi Általános Iskola, ma Irinyi János Általános Iskola, kellemes környezete alapul szolgált a találkozónk sikeréhez. Sajnos tanítóink, tanáraink már nem élnek, de az igazgatónő gondosan összeállított, képes beszámolója által fel tudtuk idézni a régi emlékeket egykori diáktársainkkal 21 főből 18 öregdiák jelenlétében.

58 éves osztálytalálkozó 2013 -.jpg                                                                                                                          Fotó: Boros- Szima Betti
A NÉVSOR:
Balogh Lajos, Bárány Péter, Bródi Piroska – Szilágyi Imréné, Gyarmati Rózsika – Kiss Józsefné, Karcza Irénke – Kiss Ernőné, Kiss Lajos, Laczkó Lajos, Laczkó Magdolna – Dr. Daróczy Andrásné, Magyar Sándor, Nagy Sándor, Oláh Julianna – Szabó Gézáné, Peregli Éva – Mészáros Tiborné, Szabó Ilona – Sándor Bálintné, Szabó Piroska – Magyar Sándorné, Szathmári Etelka – Szathmári Sándorné, Terhes Piroska – Kiss Sándorné, Tóháti Imre, Varga Imre

Ez úton is, köszönetet mondunk a szeretetteljes fogadtatásért, azért, hogy az iskola igazgatója számos feladata mellett velünk is törődött.

                                                                                                                      Nagy Sándor nyugdíjas tanár

Szerző: turoczi  2013.06.21. 17:58 Szólj hozzá!

Címkék: oktatás rendezvény 2013 Irinyi János Általános Iskola Létavértes

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr625372542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása