A Csillag közben élő gyerekek 3 év óta tavasszal és ősszel rendszeresen takarítják lakókörnyezetük közterületeit. Fogják a szemetes zsákot és összeszedik mások után a szemetet, minden biztatás és juttatás nélkül, versengve, hogy minél több szemét kerüljön a zsákba. Minden évben messzebb és messzebb merészkednek. Az idei évben már az elhagyatott vasútállomás és a közelben lévő szőlőskert bejáratáig gyűjtötték a hulladékot.

A Debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő ügyvezető igazgatója, Fazekas Lajos úr, kérésünkre ingyenes belépési lehetőséget biztosított Csillag köz utcai gyerekek részére egy napra a strandfürdő területére, illetve 2 órás élményfürdő használatára, ezzel is jutalmazva a gyerekek tevékenykedését.

Fürdő előtt.JPG

Fotó: Magánarchívum

A képen látható gyerekek (balról jobbra:
1. sor: Kerekes Zsuzsanna, Balogh Rihárd, Kádi Péter, Cifra Attila
2. sor: Balogh Gyöngyi, Balogh Klaudia, Cifra Noémi, Balogh Tünde

Szeretnénk megköszönni a fürdőnek, hogy ezzel a gesztussal támogatta Létavértes város környezetének tisztán tartására törekvő kis csoportunk munkáját! Továbbá szeretnénk megköszönni Papp Zoltán képviselő úrnak, hogy segítséget nyújtott a gyerekek beutaztatásához.
Ebben az évben kétszer 14 zsák, illetve újabb 7 zsák szemetet gyűjtöttek össze a gyerekek az Arany János  és Csillag utca kereszteződéstől az Öregkert szőlőskert bejáratáig. Ilyen rövid szakaszon 35 zsák szemét szűk félév alatt. Talán ezzel a pár sorral is fel lehetne hívni az emberek figyelmét.
Ezek a gyerekek szemét szedés során kaptak gúnyos mosolyokat, ami fájt nekik, de kaptak dicsérő szókat is. Nagyon tetszett egy idegen (nem létavértesi) kamionosnak és utasának reakciója, akik hangos kürtszóval adtak hangot tetszésüknek, és élénken integettek a gyerekeknek.


Kádiné Kovács Ildikó

Szerző: turoczi  2012.07.26. 10:25 1 komment

Címkék: iskolások környezetvédők létavértes csillag köz

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr954678834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyarmati Sándorné 2012.07.26. 19:36:40

Gratulálok és nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre és és Kádiné Kovács Ildikóra hogy ilyen nagy szeretettel foglalkozik a elhanyagolt területere és a gyermekeket is a munkára és a szorgalomra tanítja.Csak így tovább sok sikert .Köszönet a drága gyerekeknek a szorgalmas munkához!!!Nagyon büszkék vagyunk rátok gyerekek!!!!
süti beállítások módosítása