A Vértesi Református Egyházközség Szeretetháza épületegyüttesében július 29-én hálaadó ünnepség keretében került átadásra az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megépült 300 adagos konyha, 70 fős étterem és a kapcsolódó helyiségek.

A Vértesi Református Egyházközség Irinyi utca 7. szám alatti Szeretetházánál július 29-én ünnepélyesen átadták az új, 865 m2 alapterületű, konyhát, étkezőt, korszerű kiszolgáló helyiségeket magába foglaló egységet, mely az Európai Unió pályázati támogatásával, az Európai Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt összköltsége 203 millió 930 ezer forint volt

A hálaadó alkalmon igét hirdetett Dr. Bölcskei Gusztáv református püspök, a Zsinat lelkészi elnöke.

Márton Attila országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt az állam egyházakat támogató tevékenységéről, a fejlesztést, cselekvést ösztönző kihívásokról, a város támogató hozzáállásáról.

Minden második évben történik valami fontos ebben a gyülekezetben, ezen a településrészen – mondta köszöntőjében Menyhárt Károly polgármester. Elismerését fejezte ki az eddig végzett munkáért, a jó szándékú emberek példás összefogásáért. Köszönetet mondott a lakosság érdekében következetesen felvállalt szolgálatért. Ez valamilyen formában ma az itt élők 10 % -át érinti.
Fotók a rendezvényről:

Az egyházközség 12 év alatt hat sikeres pályázatot valósított meg – tájékoztatta a meghívottakat Rozsnyai István lelkész. Ezek a fejlesztések lehetővé tették a szolgáltatások, munkahelyek bővítését. Nem volt könnyű feladat megfelelni az elvárásoknak, de reméli, az idő őket igazolja, és fáradozásuk nemes célokat szolgál.

A vendégek megtekintették az új létesítményt és a Magyar Néprajzi Kiállítótermet is.

A rendezvény szomszédságában a hetedik eredményes pályázatnak köszönhetően már félig készen álltak annak a jurta tábornak az épületei, ahová már idén fogadják az első turnust.

Kép és szöveg: Turóczi Barnabás

A rendezvényről készült rövidfilm

Szerző: turoczi  2011.08.11. 18:25 Szólj hozzá!

Címkék: konyha egyház református átadás 2011 márton menyhárt létavértes vértesi bölcskei

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr623146615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása