2011. június 24-én, Csontos János úr meghívásának eleget téve városunkba látogatott

Dr. Omboosuren Erdenechimeg asszony, Mongólia magyarországi nagykövete. Látogatására elkísérte férje és Dr. Oláh Lajos parlamenti képviselő is.
Csontos János képviselőként nyolc éven át volt az Országgyűlés Mongol – Magyar Baráti Társaság elnöke. Innen származik jó kapcsolatuk.

 

Menyhárt Károly polgármester a Delfin Fitnessnél fogadta a vendégeket, akik megtekintették a közelmúltban nyílt létesítményt. A szalonból a Vértesi Református Egyház Szeretetotthonába mentek, ahol a Magyar Néprajzi Kiállító teremben a népművészet, kézművesség történetébe nyerhettek betekintést. A nagykövet asszony csodálattal méltatta a gyűjteményt. Érdeklődését felkeltette a szomszédságban elkezdett jurta tábor építése is.

A Városházán Menyhárt Károly adott rövid tájékoztatást a településről. Innen a nemrég felújított Kossuth utcai, majd a Károlyi utcai görög katolikus templomba látogattak el. A nagykövet asszony elismeréssel szólt a látottakról, a külső és belső felújítási munkákról.

 

Ebéd a Liget tanyán volt. Itt a székelyhídi Pusztai Farkasok Íjászegyesület -Bokor Zoltán Csaba -vezetésével bemutatót tartott a vendégeknek. A hagyományőrzők produkciója nagyon tetszett.

A székelyhídiak június 25-én Ópusztaszeren részt vettek a „Nyílzápor” rekordkísérlet programon, ahol újra találkoztak Dr. Omboosuren Erdenechimeg nagykövet asszonnyal.

Az ópusztaszeri programon felvételeket készített az Ulan-batori Állami Televízió is. A készülő „Batu kán nyomában” című filmjükhöz forgattak magyarországi epizódokat. Fotók: Bokor Zoltán Csaba,  Turóczi Barnabás, Delfin Fitness

 

Szerző: arvisura  2011.08.09. 18:09 Szólj hozzá!

Címkék: csontos mongólia jános 2011 látogatás létavértes

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr403137622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása