LÉTAVÉRTES HONLAP       Létavértes közösségi fórum       turoczi.blog.hu

 

1952-ben Nagylétán, Dr. Seres Géza főorvos úr (akkor körzeti orvos) lelkes szervezőmunkájával és szép számú önkéntessel indult a „Tiszta udvar, rendes ház!” közegészségügyi, köztisztasági kezdeményezés, ami országos mozgalommá terebélyesedett.

A város vezetése ezt a nemes hagyományt szeretné folytatni.

Mindannyian felelősek vagyunk környezetünk állapotáért, és nem lehet közömbös senki számára, hogy gyermekeinknek, unokáinknak milyen életteret biztosítunk és hagyunk magunk után.

Közös feladat: a törvény és önkormányzati rendeletek szellemében dolgozni az élhetőbb környezetért. A gyakorlatban ez megfelelő hulladékkezelést, szelektív hulladékgyűjtést, az allergén gyomnövények rendszeres irtását, a ház környékének, kertnek rendben tartását, stb. jelent.

Dr. Seres Géza úr, akkori körzeti orvos, és az Ő Vöröskeresztes aktív önkéntes csapata
az 1950-es években

60 évvel a nemes kezdeményezés után a „Tiszta porta” mozgalmat 2012-ben szeretnénk útjára indítani.

A legfontosabb cél: takarítással, virágosítással, fásítással élhetőbbé tenni a környezetünket, hozzájárulni az egészség megóvásához, a városkép rendezettebbé válásához.

Ezt csak együtt, a közösség összefogásával érhetjük el. Az előkészítő – szervezőmunkában számítunk a helyi orvosok, egészségügyi dolgozók, intézmények, egyházak, civil szervezetek, munkahelyi közösségek, és minden jóakaratú ember támogatására.

Elképzeléseink szerint a teendőket városi szinten egy társadalmi munkában dolgozó bizottság koordinálja majd, melynek tagjait demokratikus úton (pl: közmeghallgatás alkalmával) szeretnénk megválasztani., akik kidolgozzák a mozgalom alapszabályát, az étértékelés kategóriáit és szempontjait.

Az ingatlanonkénti értékelést (pontozást) ad hoc (alkalmi) önkéntes bizottságok végzik évi két alkalommal (nyár elején és ősszel). A legjobbak a „Tiszta porta” táblára lesznek jogosultak.

Köszönettel fogadunk minden hasznos észrevételt! Szóban vagy írásban a Városházán, a képvelők útján, illetve e-mailen: horvathz50@freemail.hu, vagy letahirek@gmail.com

Horváth Zoltán képviselő

Gazdasági Bizottság elnöke

Szerző: turoczi  2011.05.19. 09:14 Szólj hozzá!

Címkék: ház 2012 mozgalom rendes udvar tiszta köztisztaság létavértes nagyléta

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr112916027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása