A Létavértesi Román Kulturális Egyesület, a Létavértesi Román Kisebbségi Önkormányzat meghívására a Nagyváradi Fiat Lux (Legyen Vlágosság) Kamarakórus, és Bihor megyéből a holodi iskolások jöttek Létavértesre, az adventi ünnepségre.

Az egyik helyszínen, az Irinyi utca 1. szám előtti téren Vályiné Pápai Viola képviselő, igazgató asszony köszöntője után, Titkó István görög katolikus parochus bibliai idézettel, Rozsnyai István, református lelkész az Advent méltatásával nyitotta meg az ünnepséget.
A Kamarakórus román, magyar és más nemzetek karácsonyi dalait adta elő.
A holodi gyerekek előbb az Árpád téri, majd az Irinyi utcai közönségnek mutatták be karácsonyi játékukat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A másik helyszínen, az Arany János Általános Iskola aulájában nagy tömeg várta a nagyváradi kórus érkezését, akik itt is szép karácsonyi dalokkal közvetítették karácsony meghitt hangulatát, a szeretet üzenetét.
A Kórus 2010- ben Prágában, a Nemzetközi Adventi és Karácsonyi Zenei Fesztiválon, kamarakórus-kategóriában első díjat nyert. A kórus vezetője Antonia Nica karnagyi különdíjat kapott.
A műsort követően a kulturális egyesület és a kisebbségi önkormányzat vendégül látta a fellépőket, és szaloncukor csomagokat adott ajándékba. A város nevében Menyhárt Károly polgármester köszönte meg a színvonalas műsort.
Krizsán Gábor elnök
Szerző: turoczi  2010.12.29. 20:20 Szólj hozzá!

Címkék: ünnep advent egyesület nagyvárad román városi holod krizsán

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr442546846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása