Örömünket szeretnénk megosztani a helyi lakossággal, e sorok olvasóival.
Életünk történései, eseményei fontos jeleket is közvetítenek, ha odafigyelünk rájuk.. A véletleneket kizárhatjuk életünkből. Nemrégiben olvastam: „A világ túl kicsi ahhoz, hogy a véletlen és a Gondviselés egyszerre elférjen benne.
„Barlang helyett templom”, ezt a címet is adhatnám szószerinti, illetve jelképes értelmezéssel az alábbi beszámolómnak. Olyan jel ez, amely gondolkodásra, hálaadásra késztet.
 
 
 
 
 
 
Kossuth utcai Görög Katolikus Kistemplomunk teljes belső felújítást nyert! Megszüntettük a belső falnedvesedést, új villanyszerelés, új fűtési rendszer, teljes belső festés, asztalos munkák után, az eredetileg Veres Géza által készített, de az idők során megrongálódott falfestmények Jenei Sándor festőművész úr csodálatos tehetsége és nagylelkű felajánlása nyomán restaurálásra kerültek.
A lelkiismeretesen elvégzett munkálatokban közreműködtek az alábbi szakemberek: Újvárosi Sándor kőműves, Sass János villanyszerelés, Bárány Péter fűtés-szerelés, Kozma Zoltán falfestés, Erdei Mihály asztalos és az ő munkatársaik.
Teljes elismerést érdemelnek még a munkálatokból keményen részt vállaló híveink, férfiak és asszonyok egyaránt, és a Képviselőtestületünk tagjai is.
 
Szegények, pénztelenek voltunk, amikor elkezdődtek a munkálatok. Csak hitünk volt abban, hogy van egy nagyon gazdag Istenünk. Ő megnyitotta a jólelkű emberek szívét, így híveink adományából a templomunk belseje megszépülhetett. A „kis” csoda megszületett, sokan járultak hozzá, mégis világosan felismerhető benne az Isten ajándéka. A csodát nem várni kell, hanem Istenünk arra is megtanít, hogy tegyünk érte valamit. Ő ott van minden történés mögött.
Karácsony első napján 11 órakor  megnyitásra és felszentelésre kerülhet templomunk.
Szívből jövő köszönetet és dicséretet érdemelnek a közreműködők, méltó helye lesz az Isten dicsőítésének!
Úgy gondolom érdemes mindenkinek betérni - legalább egyszer – mert Isten háza – „kis ékszerdobozként” állhat minden időben rendelkezésünkre Létavértes szívében.
A templom lelkünk iskolája! Ide érdemes önként és gyakran betérni....
Jézus lelkünk sötét barlangját igazi Templommá tudja tenni, ha Te is akarod!
 
 
Görög Katolikus Ünnepi Liturgikus rendünk 2010 –ben
 
Nagytemplom
Kistemplom
Szenteste, (Péntek) - Pásztorjáték                      „Kántálós mise
17 óra
18 óra
-
Karácsony 1. napja - Szombat
9 óra
11 óra T. szentelés
Karácsony 2. napja - Vasárnap
Vecsernye
9 óra
17 óra
8 óra – Római mise
11 óra - Görög mise
Karácsony 3. napja – Hétfő
9  óra
11 óra
  December 30-án Csütörtök: 7.30-kor a Nagytemplomban Közös halotti megemlékezés azokról, akiket 2010-ben temettünk el.
Minden hozzátartozót és részvét nyilvánítót szeretettel várunk!
 
December 31–én 16 óra ÉVVÉGI HÁLADÁS a Nagytemplomban Zárószámadással
 
 
Nagytemplom
Kistemplom
Újév 1. napja Szombat
9 óra
11 óra
Január 2. Vasárnap
Vecsenye
9 óra
17 óra
8 óra – Római mise
11 óra - Görög mise
Január 6. Vízkereszt . Csütörtök
9 óra
11 óra
Istenünk és embertársaink felé is hálával és köszönönetettel tartozunk az év során Görög Katolikus Egyházunkért, a Közösség épüléséért meghozott mindennemű segítségért, áldozatért!
 
AZ ÜNNEPNAPOK RAGYOGJÁK BE ISTEN DICSŐSSÉGÉVEL ÉLETÜNKET, ETTŐL LESZ LELKI-ERŐNK ÉS BIZTOS REMÉNYÜNK A BÉKÉBEN SZERETETBEN ELTÖLTENDŐ ÚJ ESZTENDŐHÖZ!
LÉTAVÉRTES MINDEN LAKÓJÁNAK EZT KÍVÁNOM SZERETETTEL!  
Szimicsku Ferenc esperes
Szerző: turoczi  2010.12.15. 10:29 Szólj hozzá!

Címkék: egyház karácsony görög katolikus 2010 létavértes kistemplom

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr362517094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása