A Tudásdepó - expressz könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében elnevezésű kiírás (TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0057) keretében 2010. október 25-én a létavértesi Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár vetélkedőt szervezett „Létavértes története és Irinyi János munkássága” címmel. A megmérettetésen részt vettek a konzorcumi tagok (Fazekas Mihály Gimnázium, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium,Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola, Erdey-Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola,Szent József Gimnázium és Kollégium).
 
A programot Menyhárt Károly polgármester nyitotta meg, köszöntőjében bemutatta kisvárosunkat, Létavértest.
Ezután Vályiné Pápai Viola igazgatónő üdvözölte a vendégeket, aki beszédében hangsúlyozta a középiskolákkal való kapcsolatépítés fontosságát.
A vetélkedőt Korompainé Mocsnik Marianna múzeumpedagógus vezette. Főként Irinyi Jánoshoz és korához kapcsolódtak az egyes feladatok. Játékosan, az Irinyi Kiállítóterem anyagát is felhasználva versenyezhettek a diákok.

 
              Információgyűjtés a kiállítóteremben                              A győztes vegyiparisok munka közben
 
A résztvevők megismerkedhettek a Magyar Néprajzi Kiállítóteremmel, és iskolánkkal. Az iskola ebédlőjében a helyi hagyományos ételek elfogyasztása után, a jutalmak átadására került sor.
 
 

Az eredményhirdetés pillanatai

Dobogós helyezettek:
 
1.        1.  helyezett: Erdey-Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola /Adomán Ádám, Csép Kitti Krisztina, Papp Kornélia, Vályi József/
2.        2. helyezett: Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium  /Bajka István, Sóvágó Áron Dénes, Varga Dávid, Vincze Dávid/
3.        3. helyezett: Szent József Gimnázium és Kollégium  /Hutóczki Márk, Gergely Kristóf, Nagy Máté, Szabó Lajos/

A
 
A középiskolákkal közös program decemberben az Erdey-Grúz Tibor Vegyipari Szakközépiskolában folytatódik.

 

 
A jó hangulatú délután az Irinyi Arborétumban való sétával és a könyvtár bemutatásával zárult.

Kiss Ildikó könyvtáros

Szerző: turoczi  2010.12.13. 20:43 Szólj hozzá!

Címkék: oktatás kapcsolat debrecen együttműködések irinyi iskolák létavértes

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr12513996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása