2010. november 19-én a Városi Könyvtár és Művelődési ház emeleti termében nem maradt egy talpalattnyi hely sem szabadon.

Bakator együttes  - szólót énekelt és táncolt: Nagy Imre

Pénzes Sándorné uttörő egyenruhában köszöntötte a megjelenteket, ezzel is utalva, hogy a jelenből egy kicsit visszatekinthetünk. Ebben segítettek a falakon, asztalokon és a földön elhelyezett különböző használati tárgyak, hímzések, falvédők, házi szövésű szőnyegek,  gazdag híradástechnikai "arzenál"  csöves rádiókból és fekete-fehér televíziókból.

A mai fogyasztói társadalom kínálta kényelmet és előnyöket hasonlította össze megnyitójában Siteri Róbert etnográfus  a régi önellátást  biztosító népi kultúra gazdagságával, egyediségével, ami sokoldalú felkészültséget kívánt, de a kényszer terhe mellett az alkotó tevékenység nagyon sok  örömmel szolgált. Szó volt a 60-as, 70-es évek  kirakodó vásárainak hangulatáról, ami más élményt jelentett, mint a mai gyermekek által ismert plázák, bevásárló központok.

Az ügyes háziasszonyok és főzni szerető urak egy hosszú asztalsoron kínálták a régi hagyományos ételeket.
A tanyázáshoz  kitűnő hangulatot teremtett Nagy Imre szólóéneke és szólótánca, majd csatlakozva barátaihoz, a Bakator zenekarhoz megalapozták a késő estig tartó beszélgetéseket.
<<<Fotók megtekintéséhez kattintson a képre!
 

Szerző: turoczi  2010.11.19. 23:42 Szólj hozzá!

Címkék: imre nagy néptánc művelődés létavértes bakator

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr622460384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása