1. évi pályázati kiírás

a létavértesi civil szervezetek részére

  1. Pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele

            Az alábbi témakörökben lehet pályázni:

  • ) Település környezet- és természetvédelmének segítése,
  • ) Kapcsolódás városi rendezvények szervezéséhez (pl: Szüreti nap, Advent, Városnap)
  • ) Helyi nevezetességek, hagyományok, népi kulturális értékek ápolása, bemutatása,
  • ) Ifjúság részére szervezett szabadidős tevékenység segítése
  • ) Településkép javítás (épített környezet, parkok, épületek javítása, karbantartása)
  • A lakosság részére szervezett helyi kulturális és szabadidős tevékenységek, programok segítése
  1. Rendelkezésre álló forrás: az önkormányzat költségvetésében elkülönített keretösszeg 1.000. 000 forint
  2. Támogatottak köre: Pályázatot nyújthatnak be az 1989. évi II. tv (3-21.§) előírásainak megfelelő társadalmi szervezetek (kivétel: pártok, érdekvédelmi szervezetek, egyházak), az 1997. évi CLVI. tv. hatálya alá tartozó közhasznú szervezetek, akik:

a.)      a bíróságon 2015. január 1 előtt bejegyzésre kerültek,

b.)     az alapító okiratuknak megfelelően ténylegesen végzik tevékenységüket,

c.)     hiánytalanul elszámoltak az önkormányzati támogatással, és kifogás az elbírálás időpontjáig nem merült fel,

  1. Támogatás formája: egyszeri, vissza nem térítendő.

A pályázónak 2021. január 1. - december 31. közötti időszakra, az alapító okiratában meghatározott célok érdekében szervezett programok megvalósítására, illetve a programokkal összefüggő anyagok beszerzésére igényelhető támogatás.

  1. 5. KIZÁRÓLAG HELYBEN MEGVALÓSULÓ PROGRAMOKRA ADHATÓ BE PÁLYÁZAT

A támogatás igénylésének és felhasználásának feltételeit a 2/2015.(I.27.)Ör. számú rendelet szabályozza:

7.§ (1) A támogatott a kapott támogatási összeget kizárólag a támogatási megállapodásban megjelölt célokra fordíthatja, és más szervezet részére támogatásként tovább nem adhatja. Ez alól kivételt képez, amennyiben a támogatási megállapodás a képviselő-testület döntése alapján erről kifejezetten rendelkezik. Amennyiben módosítani szükséges a megállapodást felhasználási cél tekintetében, írásos kérelem benyújtása szükséges a Művelődési Bizottság felé.

(2) A támogatási összegből kizárólag abban az esetben lehet személyi jellegű ráfordítást teljesíteni, amennyiben erről a támogatási szerződés a képviselő-testület döntése alapján kifejezetten rendelkezik.

(3) A támogatási összegből a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti reprezentációs célú kiadások legfeljebb 30%-ig teljesíthetők.

(4) Működési célra nyújtott támogatásból 100.000 Ft összeget meghaladó értékű tárgyi eszköz nem szerezhető be, 100.000 Ft összeget meghaladó értékű tárgyi eszköz csak fejlesztésre nyújtott támogatásból szerezhető be.

A megvalósított programoknál támogatóként meg kell nevezni, fel kell tüntetni a Létavértes Városi Önkormányzatot.

  1. Támogatási igénylőlap: április 9-től letölthető a www.letavertes.hu oldalról letavertes.hu/onkormanyzat/palyazatok/ civil szervezetek fül alatt.
  2. Pályázat benyújtása: A géppel írt pályázati adatlapot e-mailen aláíva szkennelve vagy személyesen lehet benyújtani zárt borítékban egy eredeti példányban Polgármesteri Hivatal földszintjén, mely az átvétel után iktatásra kerül.

Határidő: 2021. április 30-án 13 óráig

  1. Elbírálás:

Csak az olvashatóan kitöltött, határidőre benyújtott, a kötelező mellékleteket tartalmazó, támogatási igénylőlapon beadott pályázatok kerülnek elbírálásra. A Művelődési-, Sport- és Civil Kapcsolatok Bizottsága Elnökével történő egyeztetést követően a támogatások odaítéléséről a rendkívüli helyzetre való tekintettel Polgármesteri határozat születik.május 3 -i

    9. Pályázók értesítése:

A döntésről a pályázók 7 napon belül írásos értesítést kapnak.

A pályázati döntés megjelenik a Létavértesi Hírekben és a www.letavertes.hu honlapon.

  1. Megállapodás kötés: A döntésről szóló értesítőlevelek tartalmazzák a megállapodás kötés feltételeit, az ahhoz szükséges dokumentumokat és az aláírás módját, határidejét.
  2. Támogatás folyósítása: szerződésben rögzítettek szerint
  3. Elszámolás, ellenőrzés: A kedvezményezettek a támogatási megállapodás és a gazdálkodásukra vonatkozó előírások szerint kötelesek számot adni.

Az eredeti számlán a Támogatottnak fel kell tüntetni (másolást megelőzően) bélyegzővel vagy olvasható ráírással: „Elszámolva Létavértes Város Önkormányzata ………………..sz. támogatási megállapodás terhére ………………..Ft összegben” záradékkal ellátva, a fénymásolat a pályázatért felelős személy aláírásával, bélyegzőjével  hitelesítve  nyújthatók be. Elszámolás benyújtásának határideje: 2022. január 31.

Támogatott szervezet a szerződés teljesítéséről szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást köteles készíteni. A bizonylatok 2021. január 1- és 2021. december 31 közötti kifizetésekről szólhatnak, civil szervezetenként más időtartamra szólóan, a támogatási megállapodásban szerepeltek alapján. A szakmai beszámoló elfogadásáról a Művelődési Bizottság, a pénzügyi elszámolásról a Pénzügyi Bizottság dönt, melyről az elszámolást követő 30 napon belül értesíti a pályázót. Elszámoláshoz szükséges mellékletek a www.letavertes.hu honlapon lesznek elérhetők.

További információk:                         Vályiné Pápai Viola- Művelődési Bizottság elnöke –telefon: 30/5879390

Juhász Judit – titkársági ügyintéző - 52/585-055 e-mail:titkarsag@letavertesph.hu

(Lásd továbbá: Létavértes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2/2015. (I.27.) számú önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről)

ADATLAP ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI NYILATKOZAT A VÁROS HONLAPJÁN

 

Szerző: turoczi  2021.04.08. 15:37 Szólj hozzá!

Címkék: Létavértes Városi Önkormányzat 2021. évi civil pályázat

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3616494466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása