Július 31-én – a Múzeumok éjszakája” kezdeményezés sikerén felbuzdulva- ismét közös kulturális nyáresti programot szervezett a vértesi településrészen az Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár, valamint a Magyar Néprajzi Kiállítóterem.
 
 
 
 
- Egy éven belül, ugyanabban az utcában két jelentős kiállítóhely nyílt meg, és ez sokszínű együttműködésre, közösségi rendezvényekre teremt lehetőséget – mondta köszöntőjében Vályiné Pápai Viola iskolaigazgató.
 
Az eltelt tíz hónapban konferenciának adhattak otthont, nagyon szép számú látogatóval dicsekedhet mindkét kiállítóterem. Érkeztek határon túlról is, akiket az Irinyi emlékek, néprajzi kincsek mellett az Irinyi arborétum és a Református Szeretetotthon gondozott parkja is maradandó élményekkel gazdagított.
 
A kölcsönösen előnyös, jó kapcsolatot hangsúlyozva kívánt tartalmas időtöltést a megjelenteknek dr. Rozsnyai István gyógyszerész, a néprajzi gyűjtemény tulajdonosa.
 
 
Helyi kincsek megismerése a múzeumok utcájában”
 
 A szervezők ezt a mottót választották a meghívóra.
A létavértesi Csormolya népdalkör műsora után gyermek- és felnőtt képzőművész tehetségek alkotásait, az Irinyi állandó kiállítást, majd a néprajzi kiállítótermet látogathatta meg a közönség- szakszerű tárlatvezetéssel.
   
Az utcán aszfalt-rajzversenyt hirdettek gyerekek részére, a színpadról Irinyis tanárok, dolgozók és diákok szórakoztatták a nagyérdeműt. Helyi ízeket kóstolhattak az ínyencek. A Bakator együttes szolgáltatta a zenét, és akinek kedve volt táncra is perdülhetett.
 
Sok ember jól összehangolt munkájának köszönhetően igen változatos hónapzáró rendezvény részesei lehettünk.
(Létavértesi Hírek 2010. aug.usztus)
Szerző: turoczi  2010.08.21. 17:16 Szólj hozzá!

Címkék: magyar 2010 irinyi létavértes kiállítóterem néprajzi értékközvetítők

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr962237498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása