(flv formátum miatt gyenge minőségű kópia)
Augusztus 14-21 között, nagyszabású, Magyarországot Erdéllyel összekötő kerékpáros túrát szervezett a Vuelta Sportegyesület - a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Hármashalom Alapítvány együttműködésével. A túra célja a közös kerékpározás mellett az, hogy közelebb hozza egymáshoz a határ két oldalán élő nemzeteket, a sport eszközével közvetlen párbeszédet, együttműködést, teremtsen a határon innen és túl élők között.

A biciklitúra résztvevői augusztus 14-én a budapesti Kossuth térről, egy látványos műsort követően indultak el 757 km-es útjukra. Két nap alatt Eger és Debrecen érintésével keresztülhaladtak Magyarországon. Hat napi tekeréssel (átlagosan napi 100 km-t megtéve) Székelyhíd, Zilah, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely útvonalon érkeznek meg Csíkszeredára.
 
A túra résztvevői augusztus 16-án délután 14.35 órától tartottak pihenőt a Városházán.
 


 Menyhárt Károly polgármester fogadta a túra résztvevőit.
A képen Pálinkás József a MTA elnöke, Révész Máriusz és az mtv  m1  stábja
 
 
Csíkszeredán -a végállomáson- érkezésükkor ünnepélyesen átadásra kerül a magyar közadakozásból felújított hatalmas kollégium, gyermekotthon.
 
A túráról részletesen itt olvashatnak.
Szerző: turoczi  2010.08.12. 10:48 Szólj hozzá!

Címkék: kerékpározás létavértes határ túra

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr322216469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása