Lv honlap reklámja 376.jpg

 


2014nemzetinap.jpg

A létavértesi Rozsnyai Gyűjtemény idén is ünnepi rendezvénnyel tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt.
Március 15-én, szombaton, gazdag programkínálatunkkal várjuk az érdeklődőket intézményünkbe. A rendezvény első felében, 15:30 órától, a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol a szabadságharc hős vitézeinek emlékére színes, mozgatható huszárbábut készíthetnek és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra huszárbajusz-mustrát hirdetünk, ahol különböző anyagokból kreálhatnak maguknak kackiás bajszot a gyermekek.
A Gyűjtemény butykosainak, butelláinak megismerése után, és a későbbi pálinkaverseny apropóján, a fiatalok az egykor pálinkás butellákra rótt tréfás rigmusokhoz hasonló verseket költhetnek.


A gyermekfoglalkozások után, 17 órától, egy közös vacsorára várjuk a családokat, ahol frissen, bográcsban készült ínycsiklandó pörkölttel csillapíthatják éhségüket.
A vacsorát követően, 17:30 órától, ünnepi folklór műsorral emlékezünk a forradalom és szabadságharc eseményeire, többek között egy, a térségre egykor jellemző dramatikus szokást, a tréfás verbuválást is felelevenítjük. Az emelkedett hangulat és a jókedv tetőfokán pedig az izgalommal teli várakozás percei következnek, hiszen 18 órakor sor kerül a II. Házikalács- és kolbászverseny eredményhirdetésére és a III. Létavértesi Pálinkaverseny ünnepélyes díjátadójára.

A rendezvény 800Ft-os támogatójegy megvásárlásával látogatható, mely tartalmazza a vacsora árát és feljogosít egy díjazott pálinka megkóstolására is. További információ, jegyfoglalás személyesen a Rozsnyai Gyűjteményben (4283 Létavértes, Irinyi utca 7.), vagy telefonon a +36-52/376-763 (113., 140. mellék) számon.

Megváltoztak pálinkaversenyünk szabályai!
Sorra érkeznek a pálinkák gyűjteményünkbe. A nagy érdeklődére és a "kistermelő versenyzők" kérésére tekintettel a következő változásokat léptetjük érvénybe:
- a LEADÁSI HATÁRIDŐT március 10. helyett MÁRCIUS 14-re módosítjuk
- a LEADÁSI MENNYISÉGET 1 literről 0,5 LITERRE apasztjuk
- a NEVEZÉSI DÍJAT 1.000 Ft-ról 500 FT-ra csökkentjük
Aki még nem nevezett, a jövő héten még megteheti a Rozsnyai Gyűjteményben (Irinyi utca 7.). Kategóriák: I. csonthéjas termésű pálinkák (szilva, barack), II. almatermésű pálinkák (alma, körte), III. szőlő-törköly pálinkák, IV. pálinkakülönlegességek (likőrök, ágyasok). A kategórianyertesek fődíja a képen látható serleg lesz. A különdíjasok aranyérmet, a 2. és 3. helyezettek ezüst és bronzérmeket kapnak.

Március 15-én kiderül, hogy ki főzeti LÉTAVÉRTES LEGFINOMABB PÁLINKÁJÁT. Mindenkit várunk NEMZETI NAPUNKRA! Vacsorajegy még kapható a Rozsnyai Gyűjteményben (376-763/113.mell.)

Szerző: turoczi  2014.03.04. 17:32 Szólj hozzá!

Címkék: 2014 művelődés hagyományápolás Létavértes Rozsnyai Gyüjtemény

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr665843321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása