Lv honlap reklámja 150.jpg

 

Nyitókép.jpg

Létavértesről második alkalommal csatlakoztunk a Máriapócsi motoros zarándoklathoz. Hét motorral kilencen indultunk el július 27.-én reggel a vértesi parókia elől. Nagy örömünkre szolgált, hogy csatlakoztak hozzánk a székelyhídi motoros barátaink, akik már tavaly is velünk voltak a zarándoklaton.
Első állomásunk Nyírábrány volt, ahol az Ábrányi Lovagokkal bővült csapatunk, s így már több mint tízennyolc motorral 22-en gurultunk Máriapócsra.

1. blokk.jpg

Amikor megérkeztünk, a Kegytemplom előtti tér két oldala már tele volt a korábban érkezőkkel, így mi középen kezdtük sorba állítani motorjainkat. Körülbelül 200 motor gyűlt össze. Amikor mindenki megérkezett, együtt bementünk a templomba egy rövid imádságra, és megemlékeztünk a balesetben elhunyt motorosokról, Panachidát, halotti megemlékező szertartást is végeztünk.

Motorszentelés.jpg

Kijőve a Kegytemplomból mindenki beindította motorját. Hangjuk betöltötte a teret és ezen "zene" hangjai alatt szentelték meg az atyák a motorokat és a motorosokat, hogy a Mindenható Isten és angyalainak védelme alatt állva róják biztonságosan az utjaikat!

Külföldről Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből is jöttek motorosok, és a Motorkerék-Pálosok csoportja Pálosszentkútról, akik be is mutatkoztak. Jó volt hallani a pálos motorosokat vezető szerzetes atyát arról, milyen szép és tartalmas zarándokutakon járnak, ami a lélek és a test felfrissülését és épülését segíti.

 2. blokk.jpg

Ebéd után két sorba rendeződve együtt indult a vasparipák sokasága Nyírbátorba. Csodálatos érzés volt, amikor előttem is, mögöttem is, sok-sok szebbnél szebb motor fegyelmezetten, örömmel rótta az utat.

Rendőri felvezetéssel mentünk át a településeken, ahol az emberek megcsodálták a motorosokat. Mindenhol integető, mosolygó gyerekek és felnőttek fogadtak bennünket, és gyönyörködtek a menetben.

Nyírbátorban Sípos Imre cukrászmester régi motorokból álló gyűjteményét néztük meg. A motorozás hőskorából származó, ma is működő gyönyörű régi járműveket Sípos úr újítja fel. Gyűjteménye kb:200 darabból áll.
A motormustra után meglepetéssel kedveskedett a cukrászmester úr a közösségnek egy 200 szeletes finom tortával, melyet a görög katolikus motorosok emblémája díszített. Nagyon szép és finom torta volt!

A süteményezés után a Nyírbátori Görögkatolikus Lakásotthonokban lakó gyermekeket motoroztattuk meg. Csodálatos élmény volt látni a csillogó gyermekszemeket, a boldog mosolyt a gyerekek arcán! A motorosok fáradhatatlanul rótták a köröket kicsiny utasaikkal, így szerezve felejthetetlen emléket a gyerekeknek!
A Lakásotthonok vezetőjének ezen alkalommal adták át a gyerekek javára összegyűjtött adományokat. Minden motoros kis plüss játékkal is megajándékozta a motorozó gyerekeket.
Késő délután indult haza a motorosok csapata, de mindenki boldog volt. A gyerekeknek a motorozás élménye és a süteményezés öröme, a motorosoknak a nap minden perce adta az örömet, mert "Jót tenni jó !"

3. blokk.jpg

Jövőre újra nyeregbe száll a csapat és együtt gurulunk Máriapócs felé. Már most hívjuk és majd várjuk minden motoros társunkat!

Jövőre ugyanekkor ugyanitt, a Vértesi görög katolikus parókia előtt!

Titkó István vértesi parókus

Szerző: turoczi  2013.08.12. 16:49 Szólj hozzá!

Címkék: búcsú rendezvény motorosok 2013 hitélet Létavértes görög katolikus egyház Titkó István

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr25457860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása