létavértes város honlapja.jpg

 

Mikor búcsút mondtunk az iskolánknak,
Úgy telt el ötven év, hogy nem láttalak.
De sokszor megkérdeztem gondolatban:
Ki, merre járhat a nyüzsgő világban?
Ötven év! Még kimondani is nehéz,
Nem hogy megélni jót, avagy szenvedést.”
(Kerti Erzsébet)

50 é.találkozó 720.jpg
                                                                                                                                    Fotó: Magánarchívum
Ülő sor:
(balról jobbra) Mészáros Julianna, Weszalovszki Endre tanár úr, Beke Margit tanárnő, Nagy Sándor tanár úr, Mázló Erzsébet
1 sor: Bosák Katalin, Gazdag Ilona, Gazdag Julianna, Zurbó Julianna, Kerti Erzsébet, Bara Róza
2. sor: Tallódi Jolán, Vizelli Etelka, Mészáros János, Budai Sándor, Vónya János, Szentmiklósi Miklós, Tóth Imre

3. sor:  Dr.Gáspár Levente, Kanál József, Koroknai Imre, Orvos József

Szeptember 15-én ünneplőbe öltözött hölgyek és urak gyülekeztek az egykori vértesi központi iskola udvarán Hódmezővásárhelyről, Budapestről, Istenmezejéről, Szigetszentmiklósról, Debrecenből, és Létavértesről. A hűvös idő ellenére mindenki mosolygósan érkezett. Megkezdődött a találgatás.
- Te ki vagy? Válasz helyett jött a visszakérdezés. Aztán örömkiáltás, pár könnycsepp.  Elfoglaltuk a helyünket a tanteremben, és vártuk a csengőszót.

A jelenlévő tanároknak Guba Sándorné (Bara Róza) adott jelentést, majd a gyertya lángjára révedve kegyelettel emlékeztünk elhunyt tanárainkra (6 fő) és diáktársainkra (14 fő), akik már nem jöhettek el a találkozóra, csak emlékünkben élhetnek tovább.

Dr. Gáspár Levente köszöntötte az ott lévő tanárainkat és a diáktársakat. Tanáraink is köszöntötték az öregdiákokat, majd átadtuk a szót Vályiné Pápai Viola igazgatónőnek, aki röviden ismertette az eltelt ötven év változásait egykori iskolánk és településünk életében. 

Mi, Öregdiákok tisztelettel hallgattuk végig, majd vezetésével megtekintettük a településrész épített és természeti értékeit, az Irinyi Arborétumot és Szabadidő Parkot, a kiállítótermeket, az egykori földesúri kastélyból létrejött Református Szeretetházat és a kívül-belül megújult iskolaépületeket. Örömmel nyugtáztuk, hogy az eltelt ötven évben nemcsak a mi életünk volt eseménydús, de gyermekkorunk egykori helyszínén is óriási fejlődés ment végbe.

A tanteremben tartott rendhagyó osztályfőnöki óra után átvonultunk a Delfin Fitness Centrumba, ahol fehér asztal mellett folytattuk a beszélgetést, és ünnepeltük a viszontlátás ritka pillanatait.
Köszönet Tanárainknak és Diáktársainknak az együtt töltött órákért!
Ezúton kívánunk jó egészséget egykori osztályfőnökünknek, aki betegsége miatt nem lehetett velünk.
                                                                                                          Guba Sándorné (Bara Róza)  szervező

Szerző: turoczi  2012.09.25. 14:32 Szólj hozzá!

Címkék: iskola osztálytalálkozó 2012 Vértes Irinyi János Általános Iskola Guba Sándorné

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr874802034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása