Készülődünk
Hajók, sátrak, mentőmellények, evezők, bogrács, fürdőruha, horgászbot, 3 méter bevásárló lista, Metro, Tesco kifosztva.

Indulunk 
Reggel 8 óra, mindenki itt van. Régiek és újak. Debrecenből, Vértesről Létáról, Pocsajból. Beszállás a buszba, irány Szanazug. A dobozi kompnál már megcsap a Körös illata. Megérkeztünk.  
1. nap
Bertóthy Tamás bácsi eligazítást tart: tábori rend, bungalók elosztása, kenuk lepakolása. A 2011-es vízitúrás pólók is kiosztásra kerülnek, majd irány a strand és az „ugráló”. A hőség és víz megteszi hatását: jólesik a slambuc. Délután az újoncoknak vizijártassági képzés (de jó a borulás!). Este a sörös sült kolbász illata a táborba csal. Korai takarodó (Karcsi bá az ügyletes: sakkozol, vagy lefekszel!
2. nap  
7.00 Ki az ágyból, indul a Körös átúszás! Győz Barta Sanyi! Reggeli után (nincs jobb a gyulai sós kiflinél és Karcsi bácsi „gaz”teájánál) vízi kirándulás Városerdőre, az újoncok jól vizsgáznak. Óriási a hőség, kötelező déli pihenő vízre szállás előtt. Viharfelhők az égen, táborbontás, indulás Dánfokra. Sátorverés (lustábbak és félősebbek faházba húzódnak). A vihar elkerül bennünket.
                3. nap
Ragyogó napsütésre ébredünk. Tanár-diák focimeccs végkimerülésig (de legalább 10 gólig) Nyernek a tanárok (nem csoda hisz itt játszik DJ Cseh a csodacsatár (és főszakács). A strand kitűnő, de kora délután indulunk tovább.
Hosszú, fárasztó szakaszt tudhatunk magunk mögött, amikor megérkezünk Köröstarcsára (de jó, hogy a sátrak fel vannak verve!) Domján Sanyi bácsi ipari méretekben süti a flekkent, de a lekváros kenyér is jócskán fogy. Az idén kevesebb a szúnyog, de a fáradtság a sátorba csal mindenkit.
                4. nap
Vízre szállás után óriási szélvihar kerekedik. Kormányosaink és a legénységek is helytállnak, nincs pánik, pedig a hullámok keresztbe fordítják a hajókat. Végül sikeresen megérkezünk a Horgásztanyára. Lajos bácsi (DJ Cseh) tarhonya levese óriási sikert arat, csakúgy, mint a mákos laska. Délután egy futózápor próbára teszi a sátrakat. Este csocsó, biliárd, póker, sakk, römi partik éjfélig. (A helyiek dicsérete jól esik miszerint ilyen jól nevelt, illedelmes gyerekekkel ritkán találkoznak) Horgászaink sikerrel járnak (holnap halat sütünk!).
                5. nap
A reggeli napsütés reményre ad okot, de a vízen már esőben evezünk. A gyomai strandfürdő meleg vize és a forró leves jólesik. A fedett uszodában múlatjuk az időt, nem szívesen bújunk ki. A puliszka vacsora után éjszakai ráadás következik: sült hal, sült krumpli a’la Lajos bá.
                6. nap
Rendhagyó módon a vízimentés gyakorlatot és vizsgát (Nagy Tamás bácsi vezetésével) a fedett uszodában kellett tartani. Délelőtt a 24 újonc vizijártassági tesztet ír (a legjobbat Gáspár Zoltán 3.o) Három fő kivételével mindenki teljesítette a 62 kilométeres távot, a vízimentés és vizijártassági vizsgát, így Tamás bácsi értékelő szavait követően Nagy Tamás ás Nagy Karcsi bácsiktól átvehették a vizijártassági igazolványt. A legjobb vizitúrázónak járó serleget Papp Zsombor és Kalmár Anna vehette át, akik korukat meghazudtolva teljesítették a követelményeket. A Tízszeres Vizitúrázók Társasága újabb taggal bővült: Bertóthy Zoli vehette át az ezért járó serleget.
Kicsik és nagyok, túrázók és szervezők élményekkel telve térhettek haza, kicsit szomorúan intetünk búcsút, de lélekben már a következő túránkra készülünk.
(Fotók: Magánarchívum)
- Csíbor -
Szerző: turoczi  2011.08.02. 09:30 Szólj hozzá!

Címkék: sport túra tamás szanazug 2011 körös létavértes bertóthy

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr303119322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása