LÉTAVÉRTES HONLAP       Létavértes közösségi fórum       turoczi.blog.hu

 

A Vértesi Református Egyházközség az ÉAOP 4. 1. 3/C- 2f-2010-0004 „Komplex szociális alapszolgáltatások- konyha és funkcionális helyiségek – fejlesztése” pályázatot nyert el. Ez 103 070 452 Ft összegben, melyhez 89 309 284 Ft önerővel járul hozzá. Minden tekintetben modern, és uniós előírásoknak is megfelelő konyha épülete 90%-ban készen van. Az átvétel és hatósági ellenőrzések után 2011 június 1-vel a város szociális étkeztetését felvállalja. Ez a cselekedet nem gazdasági tevékenység csupán, hanem főleg diakónia (szeretetszolgálat), hiszen elsődlegesen a rászorulókat szólítja meg, és jutányos áron fogja biztosítani, az étkeztetést kiszállítással. Egyben 11 embernek munkahelyet is létesít, ami nem kis dolog, hisz ezzel egyházunk már több, mint 50 embernek tud munkát biztosítani városunkban. A megfelelő időben a jelentkezési lapokat és kérelmeket mindenkihez eljuttatjuk a megfelelő tájékoztatással együtt.
 
Az Európai Unió a 2011 évet az önkéntesség évének minősítette. Egyházunk a Kárpát- medencei református önkéntes napokat megszervezve, 2011 május 20-án és 21-én önkéntes nap keretében hívja azokat, akik ezt meghallják, a konyha átadás előtti takarítására.
 
Június 5-én vasárnap, a 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében ünnepélyes konfirmációra kerül sor templomunkban, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a konfirmáló gyerekek szüleit, nagyszüleit, keresztszüleit, rokonságát és a gyülekezetet.

Június 12-én, Pünkösd ünnepén a konfirmáltak és a gyülekezet együtt úrvacsoráznak.

 

Szerző: turoczi  2011.04.29. 10:10 Szólj hozzá!

Címkék: pályázat református 2011 egyházak diakónia létavértes hitélet vértesi egyházközség

http://letavertes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr732864093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása