Egy lángot adok, ápold, add tovább”
E mottó jegyében folytatódott az értékközvetítés Vértesen
 
A Vértesi Református Egyház és Néprajzi Kiállítóterem, valamint az Irinyi Kiállítóterem szervezésében az irodalomnak és a tudománynak szentelhették az érdeklődők vasárnapjukat 2010. október 17-én.
 
A református templomban az Istentisztelet után Reményik Sándor erdélyi evangélikus költőre emlékeztünk a Déri Múzeum Baráti Köre által összeállított műsor keretében, majd az Irinyi Kiállítóteremben folytatódott a program, ahol Létavértes képes bemutatása után Irinyi János jelentőségét filmvetítéssel és kiállítási tárlatvezetéssel érzékeltette Korompai Balázs muzeológus -történész.
 
Irinyi mellszobrára dr. Ujvári Zoltán professzor emeritus, a Holló László Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Erdélyi Márta a Déri Múzeum Baráti Körének közönségszervezője helyezett el koszorút.
A Református Szeretetházban eltöltött közös ebéd után megtekintették az érdeklődők a Magyar Néprajzi Kiállítótermet, majd a Vízivágóhíd látogatásával zárult a program. A rendezvény délelőtti részén a Debreceni Déri Múzeum Baráti Körén túl az érdeklődő felnőtt- és gyereklakosság, délután pedig a vendégek és a városatyák vettek részt.
                                   
Vályiné Pápai Viola                           Rozsnyai István
 intézményvezető                               református lelkész

 

Szerző: turoczi  2010.10.19. 12:42 komment

Címkék: egyház sándor iskola református megemlékezés reményik 2010 létavértes kiállítóterem

A bejegyzés trackback címe:

https://letahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr912383286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása